Nordart blog - Fürdőszobák elektromos fűtése

Fürdőszobák elektromos fűtése

Bármennyire is furcsának tűnhet elsőre, de a nyári, meleg hónapokban is sokan szembesülnek fűtéssel kapcsolatos problémákkal, kérdésekkel. Ebben az időszakban döntenek ugyanis sokan úgy, hogy felújítják lakásukat, vagy legalább csak egy részét, tipikusan mondjuk a fürdőszobájukat. A megfelelő burkolatok, szaniterek és bútorok kiválasztása mellett nem elhanyagolható a fűtés kérdése sem, hiszen nem mindegy, hogy majd a téli hónapokban mennyire lesz komfortos ez, az otthonunk kicsi, de annál fontosabb helyisége.

Jellemzően utólagos felújítás során, de manapság már egyre gyakrabban újépítésnél is egyre gyakoribb, hogy az akár komolyabb fő fűtésrendszer kiegészítéseként, vagy kiváltásaként különböző elektromos fűtési módokkal oldják meg ügyfeleink a fürdőszobájuk fűtését. A Nordart kínálatában is számos kiváló megoldás található erre a célra is, ebben a cikkünkben sorra vesszük és röviden bemutatjuk ezeket az elektromos fűtési módokat.

 

1.    Elektromos törölközőszárító

A legegyszerűbb, és az egyik legelterjedtebb fűtési módszer Magyarországon, ha fürdőszobák fűtéséről van szó. Kevesen tudják azonban, hogy létezik belőlük teljesen elektromos, kompakt megoldás is, amit nem szükséges egy kiépített, vizes rendszerre kötni. A Nordart kínálatában található Atlantic törölközőszárítók is ilyenek, teljesen önállóan képesek ellátni a fűtést és a törölközők szárítását, a fűtőpanelekhez hasonlóan egyszerűen a falra szerelhetők és az elektromos hálózatra köthetők.

Fontos megjegyeznünk, hogy a törölközőszárító névleges teljesítménye teljesen üres állapotban jelenti a készülék tényleges fűtésteljesítményét. Magyarul, minél több törölközővel, vagy ruhadarabbal takarjuk le, annál kevésbé fogja tudni fűteni a fürdőszoba levegőjét. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy válasszon egyel nagyobb teljesítményt, mint amekkorát a helyiség légtere igényelne, és ne pakoljon a törölközőszárítóra két-háromnál több textiliát!

Az elektromos törölközőszárítós megoldás főbb előnyei:

  • Könnyen és gyorsan beszerelhető
  • Nem szükséges feltölteni vízzel, vagy vizes rendszerre kötni
  • Törölközőt is szárít
  • Pontosan, akár előre programozhatóan tartja a beállított hőfokot.

Ezen a linken további információkat olvashat az Atlantic törölközőszárítókról.

 

2.    Norvég elektromos fűtőpanel

Norvégiában és Skandinávia egyéb országaiban nem annyira elterjedt az előbb bemutatott törölközőszárítós megoldás, helyette ugyanolyan fűtőpanelekkel fűtik a fürdőszobákat is, mint a lakás többi részét. A törölközők szárítását vagy kis teljesítményű, elektromos tartókkal oldják meg, vagy a fűtőtest fölé helyezett hagyományos szárító rudakkal.

   
A legtöbb, Nordart által forgalmazott elektromos fűtőpanel már IP24-es védettséggel van ellátva, ami azt jelenti, hogy fröccsenő víz és pára ellen védettek, így nem fogja kikezdeni őket a fürdőszoba vizesebb, párásabb közege. Fontos, hogy ez nem teljes vízhatlanságot jelent, ezért a tényleges vízforrástól min. 1 m-re kell őket helyezni a helyiségen belül!


A norvég fűtpanelek főbb előnyei:

  • Könnyen és gyorsan beszerelhető
  • Különböző dizájnok és vezérlések
  • 5 év cseregarancia

A kínálatunkban található fűtőpanelek közül az Adax Neo-t kívéve mindegyiket ajánljuk fürdőszobák fűtésére. A különböző típusokról ezen a linken olvashat.

 

3.    Elektromos padlófűtés

Sokan kihagyják a lehetséges megoldások közül, pedig az elektromos padlófűtés az egyik legkomfortosabb fűtési mód, ha fürdőszobák fűtéséről van szó. Az alulról felszálló kellemes meleg, a meleg zuhanyzópadló, a gyorsan száradó padlóburkolat mind-mind olyan szempont, ami miatt egyre több ügyfelünk választja ezt a megoldást.

Akár utólagos felújításnál is könnyen telepíthetők az elektromos fűtőszőnyegek, nem emelik meg lényegesen az eredeti padlószintet (kb. 4 mm vastagok). Közvetlenül az aljzatbetonra kell helyezni őket, utána következik egy vékony aljzatkiegyenlítő réteg, majd a csemperagasztó és a burkolat. A padlófűtés vezérlését egy, a levegő és a padló hőmérséklete alapján működő fali termosztát végzi. Telepítése rendkívül egyszerű és gyors, csupán a bekötéshez szükséges egy villanyszerelő szakember. 

Az elektromos padlófűtés főbb előnyei:

  • Az egyik legkomfortosabb fűtési mód
  • Épített zuhanyzó alá is telepíthető
  • A vizes, bonyolultabb rendszerekhez képest könnyebben és gyorsabban telepíthető
  • Szakszerű telepítés esetén nagyon hosszú élettartam, 20 év garanciával

Ha többet szeretne megtudni az elektromos padlófűtésről, esetlen rendelni is szeretne, akkor ezen a linken ezt megteheti.


Ha további kérdései lennének, vagy tanácsot szeretne kérni fürdőszobája fűtésével kapcsolatban, akkor keresse szaktanácsadó kollégáinkat!