5 dolog, amit ellenőrizz, mielőtt elektromos fűtőpanelt vásárolsz!

05.10. pénteken ügyfélszolgálatunk és bemutatótermeink ZÁRVA tartanak!

5 dolog, amit ellenőrizz, mielőtt elektromos fűtőpanelt vásárolsz!

Egy lakás vagy ház fűtési rendszerének megtervezése, pláne a fűtésrendszer megvásárlása nem kis döntés – sem anyagi, sem komfort értelemben. Ahhoz, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg, és közép-vagy hosszútávon jól járjunk, érdemes néhány körülményt jobban megvizsgálni, illetve számba venni a tervezési folyamat során.

De mik az ellenőrizendő szempontok?
Segítünk: összeszedtük ebben a cikkben, hogy egy helyen mindenki megtalálja, mi is az ilyenkor ellenőrizendő csekklista!


1.  Aktuális állapot

Az egyik legfontosabb felmérni való az aktuális, meglévő fűtésrendszer állapota. Ha cserét akarunk, ezt nagyon pontosan látnunk kell. Írtunk is már arról, hogy milyen veszélyeket rejt egy rossz, régi fűtésrendszer egy hosszabb blogcikket, nézd meg itt! 


2. Pontos méretek

A fűtésrendszer felmérése után következhet a szobák, helyiségek pontos felmérése. A pontoson alatt itt valóban azt értjük, hogy méreteket is tudva és kiszámolva kezdjünk neki a fűtéstervezésnek, nem mindegy ugyanis, hogy egy szoba mekkora, amit ki akarunk fűteni, egyáltalán működőképes megoldás-e egy Nordart elektromos fűtőpanel. Ha szeretnél kalkulációt végezni, a weboldalunkon találsz egy elektromos fűtés kalkulátort, vágj bele!

   

3.  Épületfizika

Nem mehetünk el amellett sem, hogy az épület, ahol a lakásunk van, vagy a házunk milyen fizikai jellemzőkkel bír. Ezek alatt természetesen azokat értjük, amelyek hatással vannak és lesznek arra, hogy egy fűtésrendszer mennyire hatékonyan tud majd működni. Ilyen például, hogy milyen a falazat, van-e és milyen vastag a homlokzat, az aljzat, és a födém szigetelése, miből vannak, és milyen állapotúak a nyílászárók – egyszóval mennyire tartja jól a hőt az épület, mekkora a hőveszteség.

   

4.  Villamoshálózat

Külön meg kell említenünk a lakás villamoshálózatának a felülvizsgálatát, hiszen egy nagy áramfelvételű, új rendszer kiépítésekor ez rendkívül fontos. Tapasztalatunk alapján általában elmondható, hogy egy teljes lakás fűtése esetén a meglévő rendszer várhatóan sajnos nem fogja elbírni az új elektromos fűtőpaneles megoldást – ezért azt javasoljuk, hogy ennek felmérése és korszerűsítése, bővítése mindenképpen legyen része a folyamatnak, amikor fűtőpanelt tervezünk vásárolni! 

És elérkeztünk az ötödik ponthoz, ami talán evidenciának tűnhet – de mégsem az:

5. Kérj ajánlatot, mielőtt belevágsz!

Nagyon fontos, hogy szakemberrel átbeszélve, mindent átgondolva szülessen meg egy új megoldás, hiszen annyi mindenre kell figyelni ebben a folyamatban, hogy nem lehet kikerülni ezt a részfolyamatot. Nem egyszer találkoztunk, és a mai napig találkozunk azzal a jelenséggel, hogy nincs kellő részletességgel (lásd fent), és jól átgondolva egy fűtésrendszer cseréje vagy a modernizálás.

   

Mi, a Nordartnál azon az állásponton vagyunk, hogy ha van lehetőség profi megoldásra, akkor ne érjük be kevesebbel. Pláne, ha otthonunk kényelméről, komfortjáról van szó!
Keress minket, kérj ingyenes ajánlatot!