Miért vásárolnak NordArt elektromos fűtőpaneleket ügyfeleink?

05.10. pénteken ügyfélszolgálatunk és bemutatótermeink ZÁRVA tartanak!

Miért vásárolnak NordArt elektromos fűtőpaneleket ügyfeleink?

Miért vásárolnak NordArt elektromos fűtőpaneleket ügyfeleink?

A NordArt termékek vásárlói széles réteget alkotnak. Különböző vásárlói motivációkkal érkeznek hozzánk, keresve a megfelelő fűtési lehetőséget. A különbözőségek mellett sok olyan elvárás is van melyek hasonlóak. Kollégáink több ezer vásárlási szituáció alapján csoportosították a legfőbb típusokat és szükségleteket. Az alábbiakban ezek a jellemző csoportok alakultak ki:

Új építésű házba épülő vagy tervezett napelem rendszerrel.

Az új otthonokban már megnézik az összes lehetőséget az építtetők, hiszen az egyre jobb épületfizikai jellemzők (szigetelés, nyílászárók) azt eredményezték, hogy kevesebb energia szükséges a fűtés működéséhez.

Amit elvetnek:

  • gáz- nincs a telken, környezettudatosan gondolkodik, vagy összevetésben az elektromos fűtés napelemmel nem drágább nagyságrendekkel egy gázfűtés kiépítésénél
  • klíma – a zaj, valamint a légmozgás és a magas ár a legnagyobb visszatartó erő
  • hőszivattyú – bár korszerű, azonban magas a kiépítés ára és a sokáig tartó nagy hidegben nem teljesít jól

Amiért a fűtőpanelt vagy a padlófűtést választanak:

  • viszonylag alacsony bekerülési költség
  • gyors és alacsony árú kiépítési lehetőség
  • komfortos, tiszta és biztonságos működés
  • kötelező karbantartás-mentes működés, cseregarancia
Régi ház vagy lakás felújítása, teljes fűtéscsere fő fűtési megoldásként

Nagyon sok esetben a felújítások nem csak burkolatcserére, festésre vonatkoznak, de az elavult fűtéstechnikai berendezések cseréjére is szükség van.

Amiért a régi fűtési megoldásokat elvetik:

  • régi gázfűtés cseréje esetén a korszerű gázfűtés tartozékai (új típusú gázkazán vagy konvektor és kötelező szabvány szerinti kémény kiépítés) nagy költség vonzatúak. Jellemző még a kötelező karbantartás költségeitől valamint a gáz hőérték változásától való félelem is.
  • A régi fa- illetve vegyestüzelésnél a tüzelő árának emelkedése, valamint a tüzeléssel járó munka (favágás, pakolás, tárolás, tisztítás) valamint szakember (szerelő) hiány váltja ki az ellenérzést

A régi elektromos fűtés, mely jellemzően hőtárolós kályhát jelent, hatékonyságával elégedetlenek , ritka esetben meglévő infrafűtési megoldásaikat cserélnék korszerűbb, jobb hatásfokú elektromos fűtésre.

Befektetési célú ingatlan vásárlás, kiadó szobák, apartmanok, hotelek üzemeltetése

Egyre többen vásárolnak ingatlant befektetési céllal, amit aztán kiadnak hosszabb, rövidebb időszakokra. A régebbi ingatlanok fűtés korszerűsítésénél fontos szempontok az alábbiak

  • Gyors, egyszerű és olcsó kiépítés, hogy minél hamarabb működtetni lehessen az ingatlant.
  • Működés, költségek ellenőrizhetősége és takarékos működtetése
  • Egyszerű kezelhetőség, programozott működés
  • A fűtési beállítások megváltoztatása esetén könnyen vissza lehessen állítani az eredetileg beprogramozott értékeket.

Jellemzően ezek a vásárlók a távolról, wifi alapú vezérléssel is működtethető elektromos fűtési megoldásokat keresik.

Kiegészítő fűtési megoldások keresése, lakás melegérzetének javítása

Sok esetben a nagy hidegek beálltával derül ki, hogy az ingatlan, vagy csak egy-egy szoba fűtése alulméretezett, vagy a termosztát olyan helyen van, hogy adott helyiség hőmérséklet változására nem reagál. Olyan szituáció is akad, amikor hozzáépítés miatt a fűtésrendszert bővíteni kell, ám az túl költséges és időben nagyon elhúzódó lenne. És persze olyan is előfordul, hogy a nappal takarékosan működő főfűtés mellé azokban a helyiségekben, ahol folyamatosan tartózkodnak a napközbeni elvárt hőmérséklet tartására szükséges fűtés kiegészítés.

Ezekben az esetekben jellemzően egy vagy két elektromos fűtőpanellel megoldást lehet találni a problémákra. Jellemzően a programozhatóság és az egyedi beállíthatóság jelenti a fő vonzerőt a választásnál.

Hétvégi házak, üdülők fűtése, temperálása időnkénti felfűtése.

Nagyon sok nyaraló és hétvégi ház épült élővizek és a erdők közelében azzal a céllal, hogy a nyári meleget ott vészelhessék át a tulajdonosok. Ezek jó részében nem építtetettek fűtést egyrészt anyagi megfontolásból, illetve másrészt a korábbi években kevésbé volt igény a nyári időszakon kívüli használatra. Mivel mostanában egyre inkább előtérbe kerül a nyári igeényen kívüli használat is, a tulajdonosok igyekeznek korszerűsíteni a hétvégi házakat, nyaralókat.

Olyan megoldásokat keresnek, amelyek:

  • alkalmasak temperáló hőmérséklet beállítására – a fagyás ellen
  • lehetőleg hamar felfűtse az ingatlant az alkalom szerinti használat érdekében
  • biztonságos, nem igényel folyamatos felügyeletet
  • jó esetben távolról is ellenőrizhető
NordArt fűtéssel felszerelt ingatlanok vevői új vásárlásai.

Nagyon sok, korábban már elektromos fűtést használó vevő jelentkezik újra a pozitív tapasztalatok miatt. Általában a kényelmes fűtési módot, az egyedi programozási lehetőségeket, a könnyű tisztítást és a modern formákat tartják a legvonzóbb tulajdonságoknak. A legfőbb újra vásárlási indokok a következők közül kerülnek ki:

  • több helyiségre kiterjeszteni a bevált elektromos fűtési módot
  • új lakásba, házba költözik és a ott is a megszokott elektromos fűtési módot használná
  • próbaképpen vásárolt egy panelt, de annak működése annyira meggyőzte, hogy az ingatlan többi helyiségét felszerelné vele.