Telepítési tanácsok elektromos padlófűtéshez

05.10. pénteken ügyfélszolgálatunk és bemutatótermeink ZÁRVA tartanak!

Telepítési tanácsok elektromos padlófűtéshez

Telepítési tanácsok elektromos padlófűtéshez

Az alábbiakban pár fontos információt, iránymutatást adunk az elektromos padlófűtés telepítésével kapcsolatban, de a telepítés előtt mindenképpen olvassa el a padlófűtéshez kapott részletes telepítési útmutatót!

Ha gyorsan, és látványosan szeretne megtudni minden lényegeset a telepítés folyamatáról, nézze meg az alábbi videónkat a témában:

Fontos tudnivalók

A tekercsek 50 cm szélességben, különböző hosszúságokban kaphatóak. A tekercs egy műanyag hálóból és a rajta egy ideális távolságban felfűzött fűtőkábelből  áll. A kábel nem vágható, a háló azonban igen, így könnyű a tekercs alakítása, a helyiség viszonyaihoz való igazítása. Az alábbi példában pár tipikus fordulási módot szemléltetünk:

FONTOS! A lefektetés iránya, fordulások, a kezdő- és végpont előre legyen megtervezve! Ne a telepítéskor próbálkozzunk, mert ez hosszadalmas és bonyolult munkához vezethet!

A tekercsek 4 méteres hidegvéggel rendelkeznek, ezt kell elvezetni a fali termosztáthoz. Minden, a Nordart által forgalmazott termosztát tartozéka egy padlóhomérséklet érzékelő, amit külön kell levezetni a padlóburkolat alá, a faltól kb. 10 cm-re. A különböző termosztátokat itt találja.

Szükség van szakemberre?

A padlófűtés lefeketetéséhez nincs szükség szakemberre, bárki elvégezheti, nem bonyolult munka. A kötelező méréseket, és a termosztát bekötését bízza villanyszerelő szakemberre!

Ha további kérdései lennének az elektromos paldófűtés telepítésével kapcsolatban, akkor keresse a Nordart szaktanácsadóit ezeken az elérhetőségeken.